Креп Сюзет

Печелившата комбинация от тънки палачинки и опияняващ цитрусов сос се харесва на всеки любител на вкусната храна
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2011
Креп Сюзет
 
Необходими продукти:
за палачинковото тесто:
3 с. л. брашно
1 ванилия
1 щипка сол
2 с. л. захар
60 мл прясно мляко
4 яйца
краве масло за пържене

за соса:
2 портокала
2 с. л. краве масло
3 с. л. захар
50 мл коняк
75 мл портокалов ликьор

за мармалада от лимон:
6 лимона
2 стръка мента
200 г захар
2 с. л. глюкоза


Начин на приготвяне:
1
Креп Сюзет

В купа се смесват брашното, ванилията, солта и захарта и се разбърква добре. 


2
Креп Сюзет 2

В друга купа се разбиват млякото с яйцата. Сместа се излива към брашното и се разбива с телена бъркалка. 


3
Креп Сюзет 3

В намазан с масло тефлонов тиган се изпичат палачинки.


4
Креп Сюзет 4

Портокалите се филетират, сосът и филетата се отделят в купа, а малка част от кората се нарязва на тънки лентички. 


5
Креп Сюзет 5

В сгорещен тиган се слага маслото, сипва се захарта, налива се конякът и се бърка. Сместа се запалва и когато пламъкът изгасне, се добавят портокаловият сок, ивичките от кората и филетата


6
Креп Сюзет 6

Прибавят се сгънатите на четири палачинки и отново се фламбира с портокаловия ликьор. 


7
Креп Сюзет 7

Лимоните се филетират, филетата и сокът им се слагат в касерола, прибавят се стръковете мента, захарта и 2 с. л. глюкоза. Когато кипне, силата на огъня се намалява и сместа се редуцира, докато се сгъсти. Палачинките се сервират с лимоновия мармалад.  


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2018
Защо има Само 60мл мялко? Не съм виждала рецепта за никакви палачинки с толкова малко мляко, поне 250мл трябва да е.......! Може би е грешка в написването на рецептата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: