Кростата с малини и ревен

Вместо с решетка от тесто, я покриваме със смлени със захар бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г пълнозърнесто брашно
100 г краве масло (студено)
50 г овесени ядки
1 жълтък
1 щипка сол

за плънката:
300 г пресни малини
300 г ревен
150 г захар
3 с. л. царевично нишесте

за намазване и поръсване:
30 г печени бадеми
1 яйце за мазане
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Кростата с малини и ревен
Овесените ядки се смилат и се смесват с брашното, нарязаното на кубчета масло и солта. Смила се до получаването на трохи.
2
Кростата с малини и ревен 2
Добавя се жълтъкът и отново се смила.
3
Кростата с малини и ревен 3
Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Кростата с малини и ревен 4
Ревенът се бели, реже се на кубчета и се готви с малините и захарта около 5 минути. Добавя се нишестето, разтворено в 2–3 с. л. студена вода и се готви до сгъстяване. Охлажда се.
5
Кростата с малини и ревен 5
Тестото се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма.
6
Кростата с малини и ревен 6
В средата се сипва малиновата смес.
7
Кростата с малини и ревен 7
Краищата на тестото се загъват навътре. Намазват се с яйце и се поръсват със смлени със захар бадеми.
8
Кростата с малини и ревен 8
Кростатата се прибира в хладилник за 20 минути.
9
Кростата с малини и ревен 9
След това се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: