Крушов пай с орехов блат

Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2003
Крушов пай с орехов блат
 
Необходими продукти:
4 круши

за блата:
1/2 ч. ч. брашно
200 г орехови ядки
3 с. л. кафява захар
2-3 щипки канела

за овалване:
2 с. л. брашно
5-6 с. л. кафява захар
2-3 щипки канела
кора от 1 лимон
1 с. л. сок от лимон
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Крушов пай с орехов блат

Ядките се поставят в блендер заедно с част от брашното. Смилат се, като постепенно се прибавя цялото количество брашно. Прехвърля се в купа, разбърква се със захарта и канелата и се намачква, за да се хомогенизира. Прибавят се няколко с. л. вода и сместа се бърка, докато стане на трохи.

 


2
Крушов пай с орехов блат 2
Прехвърля се в обилно намаслена тава с размер 18 см и се разстила, като се притиска с лъжица.
3
Крушов пай с орехов блат 3
Смесват се 3 с. л. захар с брашното, канелата и настърганата кора от лимон и се разбърква.
4
Крушов пай с орехов блат 4
Крушите се почистват от семето, нарязват се на ивички, които се овалват в брашнената смес и се подреждат върху блата. Поръсва се със сока от лимон и останалото количество захар. Пече се при температура 180 градуса 30-40 минути.
5
Крушов пай с орехов блат 5
Паят се консумира както горещ, така и студен с топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: