Курабийки

Дата: 10.12.2009
Източник: Бон Апети
Курабийки
 
Необходими продукти:
90 г брашно
115 г краве масло
50 мл портокалова вода
1 щипка индийско орехче
115 г бадеми
50 г пудра захар
топинг по избор
мазнина за тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Портокалова кора се накисва в топла вода за 30 минути, за да се получи портокалова вода.
2
От брашното, маслото, портокаловата вода, индийското орехче, захарта и счуканите бадеми се омесва меко тесто.
3
От тестото се правят пръчици, огъват се леко като полумесеци и се подреждат в намазнена тава.
4
Фурната се загрява на 160 градуса. Курабийките се пекат 15 минути до златисто, след това се оставят да изстинат и се поливат с топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта