Йогурт кейк с ягодов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2009
Йогурт кейк с ягодов сос
 
Необходими продукти:
3 бр. фреш от портокали
500 мл вода
500 г ягоди
100 г брашно
120 г захар
3 яйца
200 г захар
500 мл разбита сметана „Хопла
40 г желатин
1 1/2 кофичка кисело мляко
кората от 1 портокал
300 г захар


Начин на приготвяне:
1
Захарта, киселото мляко, фрешът, настърганата кора и разтопеният желатин се смесват и се добавя сметаната.
2
Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с останалата. Смесват се внимателно, като се добавя брашното. Сместа се разстила на дъното на форма върху хартия за печене и платката се пече на 180 градуса до готовност.
3
Ягодите, водата и захарта се поставят в касеролка и се варят до готовност на плодовете. След това се пасират и прецеждат през цедка.
4
Сместа с желатина се изсипва върху добуш платката. Оставя се в хладилник да стегне. Сервира се с ягодовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: