Пай с тиква и ягоди

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2009
Пай с тиква и ягоди
 
Необходими продукти:
250 г брашно
200 г краве масло
1 щипка сол
1 ч. л. захар
1 кг тиква
200 г ягоди (сладко от ягоди)
200 г захар
5 яйца
200 мл сметана
200 мл прясно мляко
1 щипка канела
1 ч. л. джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Брашното и размекнатото на стайна температура масло се смесват. Добавят се солта и захарта и всичко се омесва. Оформя се топка, която се оставя в хладилник за около 20 минути.
2
Тестото се разточва така, че да покрие дъното на формата за печене (тавичка или специална за пай). Пече се около 10 минути на 200 градуса. Оставя се да изстине.
3
Тиквата за крема се бели, почиства се от семките и се вари. Пюрира се, сипва се в марля или тензух и се оставя да се отцеди за около час. Намачква се отново, като се добавят ягодите.
4
В купа се разбиват яйцата и захарта и се ароматизират с канелата и джинджифила. Добавят се пюрето, сметаната и млякото и всичко се разбива, докато се получи кремообразна смес.
5
Изсипва се в изстиналата основа и се пече около 15 минути на 200 градуса. При сервирането може да се залее с мед, кленов сироп или да се добави топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: