Кюфте "Тартар" за винени вечери

Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.06.2010
Кюфте
 
Необходими продукти:
2 филенца аншоа
2 скилидки чесън
1 ч. л. каперси
2 яйца
4 жълтъка
2 с. л. дижонска горчица
сос "Уорчестър", сол и черен пипер на вкус
¼ ч. ч. зехтин
500 г телешко месо
1 глава стар лук
1 глава червен лук
1 връзка магданоз
1 малка франзела
4 жълтъка за украса


Начин на приготвяне:
1
От месото се смила кайма. Лукът, чесънът и магданозът се почистват и измиват и се нарязват наситно. Едно от яйцата се разбива с телена бъркалка.
2
В купа се слагат аншоата, каперсите и чесънът. Намачкват се с вилица, докато се образува паста. Прибавят се разбитите отделно белтък и жълтък и горчицата. Разбърква се и се овкусява със сол, пипер и сос "Уорчестър". Налива се зехтинът и отново се разбърква до хомогенизиране.
3
В отделна купа се слага червеният лук и се овкусява със сол и пипер, разбърква се и се добавя готовата емулсия.
4
От вече готовата смес се оформят 4 тартара с дебелина от 2.5 см. Поставят се в 4 чинии, като най-тгоре се слага по един жълтък. Гарнира се с гарнитура по избор, заедно с препечените на колелца франзелки. Препоръчвам „Свежа салата” http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&cat=0&subcat=0&id=5478 и вино.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Този специалитет сякаш пробужда някаква животинска страст у хората, забравено чувство в модерните времена.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Липсва 1 шот коняк \"Хенеси\"!!!Агента
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: