Свинско с „Ементал” и сос от тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Свинско с „Ементал” и сос от тиква
 
Необходими продукти:
200–220 г свинско бонфиле
олио за пържене
1 стрък розмарин
1–2 чери домачета
2–3 листа рукола
40 г краве масло
100 г пачи крак
100 г манатарки
30 мл течна сметаната
10–15 мл "Порто"
1/4 пилешки бульон
50 г лук
300–400 г тиква
1/2 щипка индийско орехче
50–60 г сирене “Ементал”
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Филето се почиства от ципите, разрязва се наполовина по дължина и се начуква на тънко. Овкусява се с индийското орехче, сол и пипер и се поръсва с настърганото сирене. Завива се на руло, запържва се от всички страни равномерно на силен огън и се доизпича във фурна.
2
Обелва се тиквата, нарязва се на много малки кубчета и се запържва с половината от наситнения лук. Всичко се гаси с предварително разтворения в 300 мл вода пилешки бульон и се оставя да ври до пълното омекване на тиквата. Овкусява се със сол, пюрира се и се прецежда. Сипва се портото, оставя се да поври малко и се застройва с течната сметана.
3
Гъбите се сотират с маслото и останалия лук и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Върху чиния се покапва от соса и в единия край в ринг се оформя канапе от гъбите. Отгоре се подрежда ветрилообразно нарязаното свинско месо, украсява се със запържените листа рукола, чери доматче и стрък розмарин и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: