Пиле с ризото в нори

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Пиле с ризото в нори
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
40 г сушени домати
1 щипка „Пармезан”
1 щипка черен пипер
олио за пържене
80 г суши ориз
30 г черен ориз
50 г лук
30–35 мл зехтин
1/4 пилешки бульон
100 мл бяло вино („Шардоне”)
1/2 щипка захар
1 нори кора
сол на вкус
сокът от 1/2 лимон
30 мл зехтин
конкасе от 1/2 домат
1 стрък зелен лук
4–5 капки сусамово олио
4–5 капки светъл соев сос


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се запържват на силен огън, за да се запази месният сок, и се отделят настрана. Пюрират се сушените домати с пармезана и черния пипер и със сместа се намазват пилешките гърди.
2
Лукът и черният ориз се запържват в силно загретия зехтин. Сипва се бялото вино и 200 мл вода, стрива се пилешкият бульон и се овкусява със захарта и малко сол.
3
В отделен съд се сварява суши оризът, като се захлупва и се оставя да абсорбира течността. След това се смесват двата ориза и се разбъркват. От охладената оризова смес се поставя върху нори кората, завива се на плътно руло и се нарязва на парчета.
4
Пилешките гърди се запичат за 7–8 минути в загрята до температура 200–220 градуса фурна.
5
Изцеденият лимонов сок се смесва с зехтина и се пасира. Добавят се нарязаните на кубчета домати конкасе и зеленият лук и се овкусява със сусамовото олио и соевия сос.
6
Аранжира се в чиния, като се подреждат парчетата ризото в линия, в средата се слагат разрязаните пилешки гърди и се покапва с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: