Рибно филе с екзотичен сос от ананас и „Малибу“

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Рибно филе с екзотичен сос от ананас и „Малибу“
 
Необходими продукти:
800 г рибно филе
мазнина за тавата
4 стръка див лук
8 тънки филийки хляб
4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
100 г ананас
100 мл бяло вино
50 мл ликьор „Малибу“
4 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
4 бр. кумкуат (или кори от портокал)



Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и пипер и се оформят рулца, като се закрепват с клечки за зъби. Поставят се в намазнена тава и се пекат 7–8 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
2
Ананасът за соса се реже на кубчета и се запържва в зехтина за 2 минути. Добавят се кумкуатът и бялото вино и всичко къкри на слаб огън около 20 минути.
3
Сипва се ликьорът, след 5 минути се добавя маслото, като се бърка непрекъснато, докато се поеме от соса.
4
Рулцата се връзват с перата див лук и се поставят върху намазаните със зехтина филийки хляб. Заливат се със соса и се пекат около 30 минути в намазнена тава в сгорещена до 150 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: