Кюфтенца с бял сос

Рецепта за деца на възраст над 1 година от д-р Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г телешка кайма
50 г пащърнак
50 г целина
1 морков
1/2 глава лук
2-3 стръка магданоз
1 к. ч. ориз
1 ч. л. олио
брашно за овалване
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца с бял сос
Морковът се нарязва на колелца, пащърнакът и целината - на малки кубчета, а половината от лука – наситно.
2
Кюфтенца с бял сос 2
Зеленчуците се заливат с 1 л вряла вода, добавят се сол и олио и се варят до кулинарна готовност.
3
Кюфтенца с бял сос 3
Останалата част от лука се нарязва наситно и се смесва с каймата.
4
Кюфтенца с бял сос 4
Добавят се предварително свареният ориз, яйцето и нарязаният наситно магданоз.
5
Кюфтенца с бял сос 5
Сместа се омесва и от нея се правят кюфтенца, които се овалват в брашно и се слагат при зеленчуците.
6
Кюфтенца с бял сос 6
Яйцето за застройката се смесва с киселото мляко и брашното. Прибавят се няколко черпака от бульона и се вари около 5-6 минути, след което сосът се прибавя към зеленчуците.
7
Кюфтенца с бял сос 7
Ястието се поднася, като зеленчуците могат предварително да се пасират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: