Кюфтета от леща с булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2005
Кюфтета от леща с булгур
 
Необходими продукти:
250 г леща
2 стръка пресен лук
1 голям стрък пресен чесън
1 ч. ч. булгур
4-5 с. л. галета
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от леща с булгур
Булгурът се накисва в купа с леденостудена вода за 30 минути. След това се отцежда добре. Лещата се сварява и се изплаква със студена вода. Изцежда се и се смесва с булгура.
2
Кюфтета от леща с булгур 2
Добавят се галетата и нарязаният на кръгчета лук. Посолява се. Ароматизира се с кимиона, чубрицата, ригана и наситнения, изпечен на сух тиган стрък чесън. Разбърква се и се оформят кюфтета.
3
Кюфтета от леща с булгур 3
Кюфтетата се подреждат в тава с незалепващо покритие. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Друг вариант е да се изпържат в леко намазнен със зехтин тиган.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Аз замених галетата с ленено брашно. А за сос си направих хумус с магданоз (((:
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2014
Много е вкусно и различно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: