Пролетно минестроне

Дата: 15.04.2005
Източник: Бон Апети
Пролетно минестроне
 
Необходими продукти:
1/2 глава карфиол (200 г)
1 щипка захар
1 ч. л. песто за порция
2 с. л. доматено пюре
3-4 с. л. зехтин
4 клонки розмарин
100 г спагети
1 ч. ч. грах
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 шепа замразен зелен фасул
1 скилидка чесън
1 люта чушка
1 морков
1 тиквичка
1/2 връзка аспержи
сирене "Пармезан" за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетно минестронеРозмаринът и лютата чушка се наситняват и се запържват за кратко в леко загретия зехтин. Добавят се наситнената скилидка чесън, тиквичката и морковите (на кубчета), бялата част на лука и пресният чесън (на колелца).
2
Пролетно минестроне 2След 2-3 минути се налива доматеното пюре, изсипва се обелената и нарязана на колелца долна част на аспержите, посолява се и се поръсва със захар. Налива се 1 литър гореща вода.
3
Пролетно минестроне 3След 2-3 минути се добавят спагетите (начупени) и карфиолът (на розички). Ври 2-3 минути и се изсипват зеленият боб (нарязан наедро) и грахът. Къкри 10 минути.
4
Пролетно минестроне 4Супата се сервира в дълбоки чинии, като към всяка порция се добавят песто и настъргано сирене "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта