Пролетно минестроне

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2005
Пролетно минестроне
 
Необходими продукти:
1/2 глава карфиол (200 г)
1 щипка захар
1 ч. л. песто за порция
2 с. л. доматено пюре
3-4 с. л. зехтин
4 клонки розмарин
100 г спагети
1 ч. ч. грах
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 шепа замразен зелен фасул
1 скилидка чесън
1 люта чушка
1 морков
1 тиквичка
1/2 връзка аспержи
сирене "Пармезан" за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пролетно минестроне
Розмаринът и лютата чушка се наситняват и се запържват за кратко в леко загретия зехтин. Добавят се наситнената скилидка чесън, тиквичката и морковите (на кубчета), бялата част на лука и пресният чесън (на колелца).
2
Пролетно минестроне 2
След 2-3 минути се налива доматеното пюре, изсипва се обелената и нарязана на колелца долна част на аспержите, посолява се и се поръсва със захар. Налива се 1 литър гореща вода.
3
Пролетно минестроне 3
След 2-3 минути се добавят спагетите (начупени) и карфиолът (на розички). Ври 2-3 минути и се изсипват зеленият боб (нарязан наедро) и грахът. Къкри 10 минути.
4
Пролетно минестроне 4
Супата се сервира в дълбоки чинии, като към всяка порция се добавят песто и настъргано сирене "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
Елена Ройбова се регистрира в сайта.
Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: