Соеви сарми "Джоджи"

Гост: д-р Георги Лулчев
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2005
Соеви сарми
 
Необходими продукти:
400 г соеви зърна
20 бр. лозови листа
15 бр. соеви шницели
3 глави лук
5-6 скилидки чесън
5 с. л. зехтин
1-2 с. л. соев сос
1 1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Соеви сарми
Соевите зърна се сваряват за 15 минути в 1 л вода. Соевите шницели се сваряват за 15 минути в подсолена вода, нарязват се наситно и се запържват в зехтина.
2
Соеви сарми
Прибавят се нарязаните наситно лук и чесън, сварените соеви зърна. Всичко се разбърква добре и се овкусява с посочените подправки.
3
Соеви сарми
Завиват се сарми, като във всяко лозово листо се слага по 1 с. л. от плънката. Подреждат се в намазнена тава, налива се малко вода и се пекат във фурна при умерена температура, докато течността се изпари.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: