Патладжанени тимбалчета

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сирене
2 с. л. зехтин
1 щипка чесън на прах
2 щипки босилек
2 щипки естрагон
4 домата (300 г)
6-8 с. л. олио
1 стрък пресен чесън
1 глава кромид лук
1 домат
2 патладжана (400 г)
3-4 зелени чушки
1 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Патладжанени тимбалчета
Патладжанът се нарязва на клечки и се поставя в съд с подсолена и подкиселена с лимонов сок вода. Престоява 15 минути и се изплаква. След това се нарязва на малки кубчета и се запържва на силен огън в предваритело загрято олио (3-4 с. л.).
2
Патладжанени тимбалчета 2
Нарязаните надребно лук, чесън и чушки се запържват за 2-3 минути в предварително загрято олио (3-4 с. л.).
3
Патладжанени тимбалчета 3
След това се добавя обеленият и нарязан на кубчета домат. Посолява се и се поръсва с натрошеното сирене.
4
Патладжанени тимбалчета 4
Прибавя се изпърженият патладжан, разбърква се. Сместа се разпределя в намаслени купички за крем карамел, като се притиска добре, за да излезе въздухът (сместа трябва да запълни 3/4 от обема на купичките).
5
Патладжанени тимбалчета 5
Купичките се поставят в по-дълбока тава, налива се 1 пръст вода и се пекат 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставят се да се охладят.
6
Патладжанени тимбалчета 6
Доматите и чесънът на прах се смилат заедно в кухненски робот. Сместа се прецежда, като се претрива.
7
Патладжанени тимбалчета 7
Естрагонът и босилекът се накисват в балсамовия оцет. След 15 минути се добавят към доматения сос, налива се зехтинът и се посолява. Охладените тимбалчета се обръщат, гарнират се със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: