Картофи огретен

Дата: 29.01.2002
Източник: Бон Апети
Картофи огретен
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
400 г прясно мляко
100 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
галета
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи огретенКартофите се сваряват, обелват се, нарязват се на кубчета и се изплакват със студена вода.
2
Картофи огретен 2Брашното се запържва в масло до лек златист цвят.
3
Картофи огретен 3Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври няколко минути, докато се сгъсти. Настъргва се кашкавал и се разбърква, докато кашквалът се разтопи напълно.
4
Картофи огретен 4Картофите се заливат със соса, разбъркват се и се поръсват обилно с галета. Върху галетата се поставят няколко парченца масло. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2018
Вкусен
8.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
Страхотен е! От нищо нещо :) Правя го за 3 ти път!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Любима рецепта
6.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Много вкусно! ♥
5.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
бърза вечеря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванела коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Рози коментира рецептата Шишчета със свинско и ананас
Николова се регистрира в сайта.
И. Иванов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта