Картофи огретен

Дата: 29.01.2002
Източник: Бон Апети
Картофи огретен
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
400 г прясно мляко
100 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
галета
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи огретенКартофите се сваряват, обелват се, нарязват се на кубчета и се изплакват със студена вода.
2
Картофи огретен 2Брашното се запържва в масло до лек златист цвят.
3
Картофи огретен 3Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври няколко минути, докато се сгъсти. Настъргва се кашкавал и се разбърква, докато кашквалът се разтопи напълно.
4
Картофи огретен 4Картофите се заливат със соса, разбъркват се и се поръсват обилно с галета. Върху галетата се поставят няколко парченца масло. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2018
Вкусен
8.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
Страхотен е! От нищо нещо :) Правя го за 3 ти път!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Любима рецепта
6.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Много вкусно! ♥
5.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
бърза вечеря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта