Картофи огретен

Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2002
Картофи огретен
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
400 г прясно мляко
100 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
галета
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи огретен
Картофите се сваряват, обелват се, нарязват се на кубчета и се изплакват със студена вода.
2
Картофи огретен 2
Брашното се запържва в масло до лек златист цвят.
3
Картофи огретен 3
Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври няколко минути, докато се сгъсти. Настъргва се кашкавал и се разбърква, докато кашквалът се разтопи напълно.
4
Картофи огретен 4
Картофите се заливат със соса, разбъркват се и се поръсват обилно с галета. Върху галетата се поставят няколко парченца масло. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2018
Вкусен
8.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
Страхотен е! От нищо нещо :) Правя го за 3 ти път!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Любима рецепта
6.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Много вкусно! ♥
5.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
бърза вечеря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: