Фугаца от картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2002
Фугаца от картофи
 
Необходими продукти:
6-7 картофа
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
4-5 глави лук
50 г кашкавал (или сирене “Пармезан”)
сол и черен пипер на вкус
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сминдух
2 яйца
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Фугаца от картофи
Картофите се нарязват на големи парчета. Слагат се в йенска тенджера, наливат се 2 пръста вода и се варят 12 минути в микровълнова фурна на пълна мощност.
2
Фугаца от картофи 2
Сварените картофи се намачкват, за да се получи пухкаво пюре. Към него се прибавят 2 яйца, индийско орехче, сминдух, сол и черен пипер на вкус и хубаво се разбърква.
3
Фугаца от картофи 3
В намазана с масло тава се сипва галета, колкото да покрие дъното. Изсипва се пюрето и се разпределя равномерно.

4
Фугаца от картофи 4
Пече се в силно загрята фурна при температура 200 градуса около 10-15 минути (или до лек златист загар).
5
Фугаца от картофи 5
Цяла скилидка чесън се запържва в загрят зехтин за около 1 минута и след това се изважда. Лукът се нарязва на равномерни шайби и се задушава в съшия зехтин.
6
Фугаца от картофи 6
Върху готовото тесто се изсипва и разпределя лукът. Поръсва се със ситно настърган кашкавал (или сирене “Пармезан“). Пече се още 10-15 минути, докато лукът се зачерви. Нарязва се на порционни парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: