Фугаца от картофи

Дата: 11.01.2002
Източник: Бон Апети
Фугаца от картофи
 
Необходими продукти:
6-7 картофа
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
4-5 глави лук
50 г кашкавал (или сирене “Пармезан”)
сол и черен пипер на вкус
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сминдух
2 яйца
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Фугаца от картофиКартофите се нарязват на големи парчета. Слагат се в йенска тенджера, наливат се 2 пръста вода и се варят 12 минути в микровълнова фурна на пълна мощност.
2
Фугаца от картофи 2Сварените картофи се намачкват, за да се получи пухкаво пюре. Към него се прибавят 2 яйца, индийско орехче, сминдух, сол и черен пипер на вкус и хубаво се разбърква.
3
Фугаца от картофи 3В намазана с масло тава се сипва галета, колкото да покрие дъното. Изсипва се пюрето и се разпределя равномерно.

4
Фугаца от картофи 4Пече се в силно загрята фурна при температура 200 градуса около 10-15 минути (или до лек златист загар).
5
Фугаца от картофи 5Цяла скилидка чесън се запържва в загрят зехтин за около 1 минута и след това се изважда. Лукът се нарязва на равномерни шайби и се задушава в съшия зехтин.
6
Фугаца от картофи 6Върху готовото тесто се изсипва и разпределя лукът. Поръсва се със ситно настърган кашкавал (или сирене “Пармезан“). Пече се още 10-15 минути, докато лукът се зачерви. Нарязва се на порционни парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта