Кюфтета по руски

Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г телешка кайма
1/2 ч. л. естрагон
1 с. л. брашно
2-3 с. л. олио
10 печурки за соса
100 мл бяло вино
100 мл готварска сметана
галета за овалване
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. олио
2-3 щипки индийско орехче
1 глава лук
2-3 печурки за каймата
60-70 г масло
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета по руски
Лукът се нарязва наситно и се запържва на силен огън в предварително загрято масло (30 г) до златисто. Добавят се наситнените гъби, запържват се до златисто.
2
Кюфтета по руски 2
Каймата се поставя в купа, подправя се с черен пипер, сол и индийско орехче. Изсипват се охладените гъби и лук и се омесва. Оформят се елипсовидни кюфтета и се овалват в галета.
3
Кюфтета по руски 3
Кюфтетата се пържат в предварително разтопеното масло и в олиото. Изваждат се върху салфетка.
4
Кюфтета по руски 4
Гъбите за соса се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в мазнината, в която са пържени кюфтетата, като се долива олио. Поръсва се брашното, разбърква се и тиганът се оттегля от котлона.
5
Кюфтета по руски 5
Налива се виното, тиганът се връща на котлона и се оставя на тих огън, докато част от виното се редуцира. След това се налива водата, подправя се със сол и черен пипер, поставят се кюфтетата.
6
Кюфтета по руски 6
Ястието къкри 10 минути, поръсва се със стрит естрагон и се налива сметаната. След 5 минути се сваля от огъня и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: