Рибно филе в лозов лист

Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-300 мл бяло вино
20-30 бр. лозови листа
1 ч. ч. вода
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сушен копър
1/2 ч. л. чесново брашно
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
бялата част на 1 стрък праз
30-40 г масло
1 шепа каперси
зърна пипер меланж на вкус
копър за декорация
200 мл готварска сметана
2 жълтъка
1 кубче пилешки бульон
400-500 г рибно филе
100 г бекон на ивици



Начин на приготвяне:
1
Рибно филе в лозов лист
Рибата се нарязва на парчета с дължината на лозовите листа. Продуктите за рибната подправка се смесват и филетата се поръсват от двете страни. Върху всяко се поставя по ивица бекон. Завиват се в лозовите листа.
2
Рибно филе в лозов лист 2
Получените "пакетчета" се нареждат в тенджера, наливат се виното и водата, посолява се. Затискат се с чиния и къкрят 10-15 минути под капак.
3
Рибно филе в лозов лист 3
Празът се нарязва на жулиени и се запържва в предварително загрятото масло за около 1 минута.
4
Рибно филе в лозов лист 4
Сметаната се кипва, стрива се пилешкият бульон и се налива 1 черпак от течността, в която се варят сармите. Налива се в разбитите жълтъци, като се бърка. След това се връща в тенджерата, оставя се да кипне и ври 1-2 минути или докато се сгъсти.
5
Рибно филе в лозов лист 5
Сармите се сервират върху тънък пласт сос, слагат се по няколко зърна каперси и се поръсва с пипер меланж. Върху сармичките се поставя запържен праз, декорират се с клонка копър и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: