Котлет на грил с ньоки и горски гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700-800 г свински котлет
5-6 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио
чубрица и сол на вкус
1 кг картофи
300 г брашно
2 яйца
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. настърган "Пармезан"
1-2 щипки индийско орехче
400 г стерилизирани горски гъби
30 г маргарин
100 мл бяло вино
бялата част на 1 стрък праз
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Котлет на грил с ньоки и горски гъби
Месото се обезкостява и се нарязва на карета с дебелина 1 пръст. Котлетите се изтъняват с чукче, нареждат се в йенска тенджера и се овкусяват със сол, чубрица, олио и соев сос. Оставят се да престоят 30 минути.
2
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 2
Маринованите котлети се изпичат от двете страни на грил тиган.
3
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 3
Картофите се сваряват с обелките. След това се обелват и се намачкват на пюре. Омесват се с брашно, сирене "Пармезан", индийско орехче и 2 яйца, докато стане лепкаво тесто.
4
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 4
Тестото се разделя на топки. Разточват се с ръце върху добре набрашнен плот, така че да се получат дълги рулца. Рулцата се разрязват на малки цилиндърчета и се нареждат в набрашнена тава.
5
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 5
Докато месото се пече, ньоките се пускат в подсолена вряла вода, в която се налива олиото. Когато след няколко минути изплуват на повърхността, ньоките се изваждат с решетъчна лъжица. Отцеждат се добре и се пържат в предварително загретия зехтин, докато се зачервят.
6
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 6
Празът се нарязва на колелца и се запържва в предварително загретия маргарин за 1 минута. Добавят се гъбите, налива се бялото вино, посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя се на котлона, докато течността се редуцира.
7
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 7
В средата на всяка чиния се слага по един котлет, около него се подреждат запържени ньоки. Върху тях се разпределя сосът и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: