Пилешка яхния с бамя и фъстъчено масло

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 кубче пилешки бульон
3-4 с. л. фъстъчено масло
1 морков
1 глава лук
2 белени стерилизирани домата
4 скилидки чесън
250 мл доматен сок
450 г замразена бамя
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
1 к. ч. брашно
1/2 к. ч. олио
2 щипки лют червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с бамя и фъстъчено масло
Пилето се транжира на порции. Лукът и чесънът се нарязват наситно, морковът - на колелца.
2
Пилешка яхния с бамя и фъстъчено масло 2
Брашното се смесва с червен и черен пипер, куркума, чесън на прах, сол. Парчетата месо се овалват в панировката и се запържват в тенджера с предварително загрятото олио.
3
Пилешка яхния с бамя и фъстъчено масло 3
Щом месото се извади, в същата тенджера за около минута се запържват нарязаните лук и морков. Добавя се чесънът, налива се доматеният сос и се задушава 2 минути. След това се подправя с червен пипер и сол и се задушава още 3 минути.
4
Пилешка яхния с бамя и фъстъчено масло 4
Фъстъченото масло се поръсва със стрития бульон, наливат се 200 мл гореща вода и се бърка добре. Когато се разтвори, се налива при запържените зеленчуци. Добавят се наситнените домати, връща се месото.
5
Пилешка яхния с бамя и фъстъчено масло 5
Ако месото не се покрива от течността, се долива гореща вода. Изчаква се да кипне и се задушава 20-25 минути на тих огън под капак. Слага се бамята и къкри още 10 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: