Кюфтета в тесто

Съветски бургери
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г картофи (стари)
300 г брашно
1 яйце
1 с. л. олио
1 1/2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сусам за поръсване

за пълнежа:
500 г телешка кайма
250 г сирене „Чедър“ (слайсове)
30 мл олио (+ за намазване)
2 филии бял хляб
1 глава лук
1/2 ч. л. пушен лют пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета в тесто
Картофите се обелват, сваряват се, оставят се да се охладят и след това се намачкват с преса за картофи.
2
Кюфтета в тесто 2
Маята и захарта се разтварят в около 2 с. л. топла вода.
3
Кюфтета в тесто 3
Картофите се смесват с олиото, брашното и солта.
4
Кюфтета в тесто 4
Сипва се разтворената мая и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса в намазана с олио купа.
5
Кюфтета в тесто 5
Хлябът за кюфтетата се накисва във вода.
6
Кюфтета в тесто 6
Лукът се настъргва и се смесва с каймата, отцедения хляб, олиото, лютия пипер, сол и черен пипер на вкус.
7
Кюфтета в тесто 7
Оформят се 6 кюфтета. Готвят се в загрят намазнен тиган до полуготовност. Охлаждат се.
8
Кюфтета в тесто 8
Тестото се разделя на 6 топки. Всяка топка се изтънява, слага се резен сирене, отгоре кюфте и тестото се затваря добре.
9
Кюфтета в тесто 9
Така оформените питки се подреждат в тава с незалепващо покритие и се оставят да втасат.
10
Кюфтета в тесто 10
Мажат се с разбито яйце и се поръсват със сусам.
11
Кюфтета в тесто 11
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
12
Кюфтета в тесто 12
Съвети:

Тестото трябва да е меко и лепкаво. В зависимост от това, какви картофи се използват, може да се наложи да се прибавят или брашно, или вода.

Тестото се меси внимателно с ръце, а не в робот, защото в противен случай ще стане много лепкаво и ще трябва да се добавя все повече и повече брашно, което не е желателно.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2021
Точно по мой вкус. И хлебчетата и кюфтетата сочни и много вкусни. Браво
1.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2017
Явно не направих както трябва тестото и се получи нещо като закуските които продават по баничарниците, но за това пък е вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: