Лаврак в азиатски стил

Дата: 22.03.2012
Източник: Бон Апети
Лаврак в азиатски стил
 
Необходими продукти:
1 лаврак (1,2–1,4 кг)
3 с. л. зехтин
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 лайм
2 с. л. соев сос
1/3 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
кълнове от лук за гарниране
1 с. л. сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Лаврак в азиатски стил
Перките на рибата се изрязват. Люспите се почистват с обратната страна на ножа. Вътрешностите се отстраняват и рибата се измива. (Когато почиствате люспите на рибата я слагайте в голям плик. Така кухнята ви ще остане чиста).


2
Лаврак в азиатски стил 2
С остър нож се изрязват двете филета, останалите костици се изтеглят с пинсета.


3
Лаврак в азиатски стил 3
Правят се прорези по кожата на филетата и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Лаврак в азиатски стил 4
Зехтинът се загрява в тиган и рибата се пържи от двете страни, до златисто, на умерен температура, като първо се слага с кожата надолу. Филетата се изваждат в чиния.


5
Лаврак в азиатски стил 5
В същата мазнина се запържват наситнените чесън и джинджифил. Слагат се в купа и към тях се прибавят наситния кориандър, настърганата кора от лайма, сокът му и соевият сос.


6
Лаврак в азиатски стил 6
Разбърква се и рибата се полива със соса. Поръсва се със сусама и отгоре се слагат кълнове.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта