Лавваш

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2003
Лавваш
 
Необходими продукти:
1 пакетче мая
1 ч. л. захар
500 г брашно
200 мл топла вода
2 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
масло за намазване на тавата
1 ч. л. маково семе
1 ч. л. сусамово семе


Начин на приготвяне:
1
Лавваш
В чаша топла вода (температура до 40 градуса) се сипват маята и захарта. Разбърква се и се оставя за около 10 минути, докато маята започне да втасва и да се образуват шупли.
2
Лавваш 2
Брашното се пресява и се размесва със солта и зехтина. Оформя се кладенче, в него се налива разтворената мая и се замесва, докато се получи твърдо тесто. Оставя се да втаса в купа, покрита с фолио, докато удвои обема си.
3
Лавваш 3
Втасалото тесто се разделя на две еднакви топки, всяка от които се разтегля на ръка във формата на пита с дебелина половин пръст.
4
Лавваш 4
Питките се поставят в намаслени и набрашнени тави. Повърхността им се набожда с вилица, поръсват се със сусамовото и маковото семе и се пекат не повече от 5-10 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: