Лайм пай

С неустоим цитрусов аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г пълнозърнести крекери
100 г краве масло
2 с. л. кафява захар „Демерара“

за пълнежа:
1 1/2 консерва подсладено кондензирано мляко
150 мл фреш от лайм
6 жълтъка
кората от 4 лайма

за декорация:
300 мл животинска сметана
1 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Лайм пай
Крекерите се смилат със захарта, разбъркват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см.
2
Лайм пай 2
Притискат се добре по дъното и стените, така че да се оформи блат.
3
Лайм пай 3
Пече се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се, да се охлади.
4
Лайм пай 4
Кондензираното мляко се разбърква с жълтъците, добавят се настърганата кората от четирите лайма и 150 мл изцеден сок. Разбърква се, до получаване на еднородна смес.
5
Лайм пай 5
Излива се върху основата и паят се пече около 30 минути в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор.
6
Лайм пай 6
Оставя се, да се охлади добре и се прибира в хладилник за 4 часа.
7
Лайм пай 7
Преди сервиране се декорира с разбита с пудра захар сметана и по желание – с настъргана кора от лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2021
Хубава и интересна рецепта. Но ми се щеше яйчената смес да е по-въздушна - следващия път бих опитала по-кратко печене. Наложи се да добавя и още около 30 грама масло в крекер-блата, но предполагам, че зависи от крекерите.
3.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2018
Бързо се превърна в любим на семейството :)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Страхотен десерт, горещо го препоръчвам!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2017
Уникално фин и вкусен сладкиш, същевременно лесен за приготвяне. Горещо препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: