Лайм пай

Дата: 25.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г пълнозърнести крекери
100 г краве масло
2 с. л. кафява захар „Демерара“
за пълнежа:
1 1/2 консерва подсладено кондензирано мляко
150 мл фреш от лайм
6 жълтъка
кората от 4 лайма
за декорация:
300 мл животинска сметана
1 с. л. пудра захар

Начин на приготвяне:
1
Лайм пайКрекерите се смилат със захарта, разбъркват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см.
2
Лайм пай 2Притискат се добре по дъното и стените, така че да се оформи блат.
3
Лайм пай 3Пече се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се, да се охлади.
4
Лайм пай 4Кондензираното мляко се разбърква с жълтъците, добавят се настърганата кората от четирите лайма и 150 мл изцеден сок. Разбърква се, до получаване на еднородна смес.
5
Лайм пай 5Излива се върху основата и паят се пече около 30 минути в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор.
6
Лайм пай 6Оставя се, да се охлади добре и се прибира в хладилник за 4 часа.
7
Лайм пай 7Преди сервиране се декорира с разбита с пудра захар сметана и по желание – с настъргана кора от лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Страхотен десерт, горещо го препоръчвам!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2017
Уникално фин и вкусен сладкиш, същевременно лесен за приготвяне. Горещо препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта