Касата с ягоди

Дата: 15.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
150 г брашно
100 г захар
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
80 мл вино „Марсала“
1 ч. л. бакпулвер
за крема:
500 г сирене „Рикота“
200 г пресни ягоди
200 г пудра захар
80 г черен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл животинска сметана
30 мл вино „Марсала“
2 с. л. кристална захар
за украса:
200 мл животинска сметана
100 г ягоди
50 г филирани бадеми
3 с. л. пудра захар

Начин на приготвяне:
1
Касата с ягодиЯйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар. Наливат се 40 мл марсала и разтопеното масло и пак се разбива.
2
Касата с ягоди 2Прибавят се брашното и бакпулверът и се разбърква.
3
Касата с ягоди 3Тестото се изсипва в плитка тава, застлана с хартия за печене. Пече се 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда.
4
Касата с ягоди 4От блата се изрязват 3 правоъгълника с размера на форма за печене терин, в която ще се сглобява касатата. От останалия блат се изрязват парчета, с които да се облекат стените на формата.
5
Касата с ягоди 5Ягодите се нарязват на кубчета и се поръсват с кристалната захар. Оставят се да престоят поне 30 минути.
6
Касата с ягоди 6Рикотата се разбива с 2/3 от пудрата захар, ваниловата захар и марсалата. Добавят се накълцаният шоколад и отцедените ягоди, като сокът им се запазва. Кремът се разбърква.
7
Касата с ягоди 7Сметаната се разбива с останалата захар и се добавя към крема с рикота и ягоди. Разбърква се отново.
8
Касата с ягоди 8Останалите 40 мл марсала се смесват с отцедения от ягодите сок. Един от правоъгълните блатове се поставя на дъното на форма терин, покрита с фолио за свежо съхранение. Сиропира се с малко от марсалата с ягодов сок.
9
Касата с ягоди 9Стените се покриват с нарязаните парчета, предварително сиропирани. Изсипва се половината от крема.
10
Касата с ягоди 10Слага се вторият блат, сиропира се, покрива се с останалия крем и се поставя последният блат. Сиропира се.
11
Касата с ягоди 11Формата се прибира в хладилник за 3 часа.
12
Касата с ягоди 12Сметаната се разбива с пудрата захар.
13
Касата с ягоди 13Касатата се изважда от формата и се покрива с разбитата сметана.
14
Касата с ягоди 14Поръсва се с филирани бадеми и се украсява с ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2017
Марина, в София обикновено купуваме вино Марсала от магазините за италиански стоки, както и от Метро или Хит.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2017
Здравейте, някой може ли да ми каже от къде да си купя вино \"Марсала\"?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта