Ягодово брюле

Дата: 23.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл животинска сметана
160 г захар
6 жълтъка
200 г ягоди
1 шушулка ванилия
кафява захар за поръсване
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ягодово брюлеСметаната и захарта се загряват в касерола.
2
Ягодово брюле 2Пуска се разполовената шушулка ванилия, заедно със семенцата. Щом сметаната кипне и захарта се разтвори, съдът се дърпа от котлона и шушулката ванилия се отстранява.
3
Ягодово брюле 3Жълтъците се разбъркват. Постепенно, при постоянно разбъркване, към тях се налива горещата сметана.
4
Ягодово брюле 4Ягодите се режат на филийки и се разпределят на дъното на 6 купички за брюле.
5
Ягодово брюле 5Налива се сметановата смес.
6
Ягодово брюле 6Фурната се загрява на 160 градуса, с вентилатор. Купичките се подреждат в тава, която се слага във фурната, в нея се налива гореща вода и кремът се пече на водна баня за около 30 минути. Оставя се да се охлади до стайна температура и се прибира в хладилник за около 4 часа.
7
Ягодово брюле 7Преди поднасяне, кремът се поръсва с кафява захар и се карамелизира с горелка.
8
Ягодово брюле 8Съвет:
Ако искате по-красива визия, извадете крема от купичките с помощта на ринг и го поднесете в чиния.
По желание поднесете върху сос от пасирани и прецедени ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта