Лазаня

Дата: 16.01.2016
Източник: VanYa_VanYa
ТИТЛА: Чирак
ЛазаняЛазаняЛазаняЛазаняЛазаня
 
Необходими продукти:
1 опаковка кори за лазаня
1 кутия стерилизирани домати
500 г кайма
2 глави лук
2 моркова
1 л прясно мляко
6-7 с. л. брашно
300 г гъби
1-2 скилидки чесън
краве масло
чесън на прах
риган
риган
босилек
индийско орехче
кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя червеният сос, като в подходящ съд се сипва олио и се слага на котлона, да се загрее. Добавя се нарязаният наситно лук и когато се задуши, се слагат настърганите моркови и каймата. След като всичко се задуши, се сипват доматите и счуканите скилидки чесън. Сместа се оставя да заври, посолява се и се подправя с босилек и риган на вкус, след което съдът се дърпа от котлона, защото сосът трябва да е по-течен.
2
След това се приготвя белият сос, като в подходящ съд се слага масло и се оставя на котлона, да се разтопи. Добавят се гъбите и когато се задушат, се сипва брашното, което трябва леко да се запече, до златисто. След това се налива млякото и се подправя със сол, черен пипер, чесън на прах и смляно индийско орехче на вкус. Съдът се дърпа от котлона.
3
Лазанята се реди, докато и двата соса са още горещи - ред кори, бял сос и червен сос - като се редува така, до изчерпване на червения сос.
4
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, докато течността поизври и се получи лека коричка.
5
След това отгоре се настъргва кашкавал и тавата се връща за кратко във фурната, докато кашкавалът се разтопи.


Съвет:
Лазанята се сервира топла, но не гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2017
Вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
УНИКАЛНА! Беше много вкусна! Много сме доволни! Благодаря ви, за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
любима
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
foxy сготви Лазаня
Мария Сотирова коментира рецептата Картофена фритата
Антония коментира рецептата Варени яйца с млечен сос
Georgi R. Stoyanov се регистрира в сайта.
Цанко Петков се регистрира в сайта.
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта