Лесен хляб

С чудесна хрупкава коричка
Източник: Ani Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.03.2016
Лесен хляб
Лесен хляб
Лесен хляб
 
Необходими продукти:
1 кг брашно (тип 1050)
600 мл хладка вода
1/2 кубче прясна мая (20 г)
1 с. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Маята, захарта и солта се разтварят във водата и се оставят за десетина минути настрана.
2
Добавя се брашното и се разбърква с миксер или с кухненски робот, докато тестото започне да се отделя свободно от стените на съда. Оставя се 1/2 час в същата купа, покрита с кърпа, за да втаса.
3
След това се прехвърля върху набрашнен работен плот и се омесва добре с ръце, докато се получи гладко и еластично тесто.
4
Прехвърля се в много добре набрашнена кошничка за втасване, покрива се с кърпа и се оставя на топло място за 1/2 час.
5
Изважда се от кошничката и се пече около 40 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: