Питки от елда, овесени ядки, трици и семена

Ароматни пълнозърнести питки
Източник: Клара Купенска
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 15.03.2016
Питки от елда, овесени ядки, трици и семена
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. елда (гречка)
2 с. л. овесени трици
1 с. л. натрошено ленено семе
1 с. л. белени слънчогледови семки (и/или 1 с. л. белено т
1 к. ч. олио
1/2 ч. л. сол
ронена чубрица
сминдух


Начин на приготвяне:
1
Елдата се залива с гореща вода от предната вечер (или се вари, докато зърната се разпукат).
2
Овесените ядки се накисват за 30 минути.
3
Елдата се смесва с овесените ядки, триците, семената, олиото и подправките. Сместа се посолява и се оставя да „почине“ за 30 минути - не трябва да е рядка, за да не се разпаднат питките.
4
От сместа се оформят средно големи питки и се пекат до готовност, в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2022
Страхотна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Супер:) Благодаря...:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: