Пълнозърнест хляб без месене

Дата: 15.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
900 г пълнозърнесто брашно
20 г сол
3 г суха мая
760 мл вода
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хляб без месенеОт брашното, водата, маята и солта се замесва тесто, с консистенция като на каша.
2
Пълнозърнест хляб без месене 2Слага се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса на стайна температура за 16–18 часа.
3
Пълнозърнест хляб без месене 3След това с набрашнени ръце се прехлупва като пакетче и се прехвърля в панер, покрит с набрашнена памучна кърпа.
4
Пълнозърнест хляб без месене 4Поръсва се обилно с брашно. Тестото се оставя да втаса повторно (между 2 и 5 часа или докато удвои обема си).
5
Пълнозърнест хляб без месене 5Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. В нея се поставя тава с камъни и вода, за да се образува пара по време на печене.
6
Пълнозърнест хляб без месене 6Хлябът се пече около 45 минути. Охлажда се върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2018
Страхотна рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Еха, това все едно е моя рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Ваня, за повторното втасване са необходими между 2 и 5 часа, докато тестото удвои обема си.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
А повторното втасване колко време трябва да бъде?
2.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Хлябът стана доста добре.Имах малък проблем с печенето, защото фурната ми е с по-малък обем.Печката ми е \"Дип- ломат\".Какво трябва да се направи в такъв случай?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта