Пай с коприва

Постен и пролетен
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г коприва (почистена)
125 г брашно
100 г бисерен ориз
50 г сушени домати
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пай с коприва
Оризът се смила в кафемелачка и се смесва с брашното и щипка сол.
2
Пай с коприва 2
Наливат се 100 мл вода и се замесва тесто. Оставя се да почине 1 час.
3
Пай с коприва 3
Копривата се бланшира в подсолена вода. Шокира се в леденостудена и се накълцва.
4
Пай с коприва 4
Лукът и доматите се наситняват, а чесънът се стрива на паста. Смесват се с копривата. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пай с коприва 5
Тестото се разточва и в средата се слага плънката.
6
Пай с коприва 6
Краищата се прихлупват навътре.
7
Пай с коприва 7
Паят се готви на умерен огън в тиган с малко олио по около 7 минути от всяка страна.
8
Пай с коприва 8
Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2016
Стана много добре
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2016
Много бърза, лесна и вкусна рецепта. Хрумна ми другият път да сложа и моцарела вътре, предполагам, че ще стане много вкусно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2016
Много приятна рецепта, особено за постите. Аз я изпълних със спанак вместо коприва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: