Лешникова торта

С много сметана и сладко от малини
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2012
Лешникова торта
 
Необходими продукти:
9 яйца
300 г захар
4 с. л. брашно
200 г лешници
400 г сладко от малини
100 мл гренадин
150 г сладкарска сметана
100 г заквасена сметана
100 г коктейлни череши



Начин на приготвяне:
1
Лешникова торта

Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят.


2
Лешникова торта 2

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъците, като се разбърква с шпатула. Прибавят се половината от натрошените лешници, разбърква се и се  слага брашното.


3
Лешникова торта 3

Сместа се разделя на две равни части, в две форми за печене, върху хартия. Блатовете се пекат в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.


4
Лешникова торта 4

Сладкарската сметана се разбива с миксер на пяна. Прибавя се заквасената и се разбърква.


5
Лешникова торта 5

Готовите блатове се оставят да се охладят, сиропират се с гренадин и се намазват с малиновото сладко.


6
Лешникова торта 6

Слагат се един върху друг и се намазват с разбитата сметана. Украсява се с останалите лешници и коктейлни череши.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Може ли да се замени сладкото с пресни малини?
6.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
И тази торта и тя ми от групата:Любими торти!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Цялата захар при жълтъците ли се слага?
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Благодаря ви:))
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Обикновено ползваме на Президент или Хопла.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: