Франкфуртски венец

Дата: 27.12.2019
Източник: Бон Апети
Франкфуртски венец
 
Необходими продукти:
за блата:
260 г брашно
110 г царевично нишесте
6 яйца
360 г захар
250 г краве масло
20 г бакпулвер
кората от 1 лимон
за пудинга:
600 мл прясно мляко
3 жълтъка
6 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
2 ванилии
1/3 ч. л. сол
за масления крем:
300 г краве масло
150 г захар
30 мл портокалов ликьор
за украса:
200 г фъстъчен крокант (бадемов)
15–20 бр. коктейлни череши
 

Начин на приготвяне:
1
Франкфуртски венец
Яйцата за блата се разбиват с половината захар, с миксер. Маслото се разбива с останалата захар. Всичко се смесва.


2
Франкфуртски венец 2
Брашното, нишестето и бакпулверът се пресяват в купа. Прибавя се кората от лимона и се разбърква. Изсипва се при сместа с маслото и яйцата и се разбива с миксер.

3
Франкфуртски венец 3
Изсипва се във форма за кейк (ако формата не е с незалепващо покритие, намажете с масло и поръсете с брашно) и се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. След това се изважда от формата и се оставя да се охлади.

4
Франкфуртски венец 4
В касерола се слага захарта за пудинга, налива се млякото, като в малка част от него, се разтваря нишестето. Слага се да кипне. Прибавя се и разтвореното нишесте и се вари докато се сгъсти, при постоянно бъркане.

5
Франкфуртски венец 5
Накрая се прибавят жълтъците и се бърка до хомогенизиране. Ароматизира се с ванилията, слага се и солта, и се оставя да изстине. Вече охладеният пудинг се разбива с миксер.

6
Франкфуртски венец 6
Маслото за крема се разбива хубаво със захарта и портокаловия ликьор.


7
Франкфуртски венец 7
Пудингът и масленият крем се смесват и се разбъркват до получаването на еднородна смес.

8
Франкфуртски венец 8
Изстиналия блат се разрязва на три платки. Първата се намазва 1/3 от крема, слага се втората – пак се нанася крем, и се завършва с последния блат, като цялата торта се намазва с останалия крем.

9
Франкфуртски венец 9
Отгоре се поръсва с крокант и се подреждат коктейлните черешки.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Цветина, яйцата за блата не се разделят на жълтъци и белтъци. Шестте яйца за блата и половината от посоченото количество захар за блата (т.е. 180 г) се разбиват добре с миксер.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Здравейте, белтъците със захарта на сняг ли се разбиват?
5.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
суперррррррррр
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Много хубава тортичка, кремът е страхотен - трябва да се прави по-голяма доза. Блатовете ги сиропирах с портокалов сироп - пак да отбележа за себе си, че трябва повече сиропче - тортата става по-тежка като тегло, но по-лека за изяждане :)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
сиропирах блатовете с сиропче от портокалово-лимонов сок и захар. Стана супер. следващия път ще направя с повече крем и повече сироп.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта