Манго крем
Лора и Стоян
![]() |
за блата: 260 г брашно 110 г царевично нишесте 6 яйца 360 г захар 250 г краве масло 20 г бакпулвер кората от 1 лимон | за пудинга: 600 мл прясно мляко 3 жълтъка 6 с. л. захар 4 с. л. царевично нишесте 2 ванилии 1/3 ч. л. сол | за масления крем: 300 г краве масло 150 г захар 30 мл портокалов ликьор | за украса: 200 г фъстъчен крокант (бадемов) 15–20 бр. коктейлни череши |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
06.07.2016 Цветина, яйцата за блата не се разделят на жълтъци и белтъци. Шестте яйца за блата и половината от посоченото количество захар за блата (т.е. 180 г) се разбиват добре с миксер.
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
06.07.2016 Здравейте, белтъците със захарта на сняг ли се разбиват?
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
04.07.2014 суперррррррррр
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
06.02.2014 Много хубава тортичка, кремът е страхотен - трябва да се прави по-голяма доза. Блатовете ги сиропирах с портокалов сироп - пак да отбележа за себе си, че трябва повече сиропче - тортата става по-тежка като тегло, но по-лека за изяждане :)
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
06.02.2014 сиропирах блатовете с сиропче от портокалово-лимонов сок и захар. Стана супер. следващия път ще направя с повече крем и повече сироп.
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...