Бърза шоколадова торта

Дата: 25.01.2012
Източник: Бон Апети
Бърза шоколадова торта
 
Необходими продукти:
1 пакет бисквити „Закуска” (300 г)
125 г краве масло
250 мл прясно мляко
50 г натурално какао
60 г стафиди
50 мл ром
1 буркан сладко от зелени смокини (цели)
100 г печени лешници (без сол)
1 пакетче ванилова захар (10 г)
какао за поръсване
сладкарска сметана за поднасянето
 

Начин на приготвяне:
1
Бърза шоколадова торта
Бисквитите се начупват наедро и се поставят в купа.


2
Бърза шоколадова торта 2
Млякото се кипва и към него се прибавят маслото и какаото. Разбърква се, докато  какаото се разтвори и се оставя да се охлади.


3
Бърза шоколадова торта 3
Смокините се нарязват на парченца и заедно с течната част от сладкото се добавят към сместа с бисквитите.


4
Бърза шоколадова торта 4
Лешниците се нарязват наедро и заедно със стафидите, предварително накиснати в рома,  и ваниловата захар се слагат в купата.


5
Бърза шоколадова торта 5
Налива се и млечната смес. Трябва да се получи нещо като шоколадова каша.


6
Бърза шоколадова торта 6
Тя се разпределя във форма за торта с диаметър 20–22 см. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне за 3–4 часа. После се поръсва с малко какао, през цедка, изважда се от формата и се поднася с разбита сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (25)
25.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Правя я за всеки инцидентен РД  Експериментирам винаги със сладкото.
24.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Привет, посочените в рецептата пропорции са верни. Коректното количество прясно мляко е 250 мл.
23.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Не трябва ли малко повече мляко? С 250 мл нямаше как да покрия бисквитите и сложих допълнително. Аз ли бъркам?
22.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
чудесно
21.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2014
Страхотна рецепта. Разнообразих я малко, като вместо торта оформих малки бонбони- топчета
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта