Лимонов посет с малини и бадеми

Сладка наслада в чаша
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за лимоновия крем:
3 лимона
4 яйца
180 г краве масло
180 г захар

за посета:
400 мл животинска сметана
100 мл вино „Марсала“
100 г захар
2 белтъка
1 1/2 лимона

за гарниране:
300 г малини
100 г печени бланширани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Лимонов посет с малини и бадеми
Лимоновият крем се приготвя, като в голяма метална купа се настъргва кората на лимоните, изстисква се и сокът им. Прибавят се захарта и маслото. Съдът се слага на водна баня, за да се разтопят маслото и захарта.
2
Лимонов посет с малини и бадеми 2
Две яйца се разбиват с жълтъците на другите 2 яйца и се добавят в съда към лимоните. Бърка се постоянно, докато се получи крем с консистенцията на пудинг – около 15 минути.
3
Лимонов посет с малини и бадеми 3
Оставя се да се охлади в хладилник, покрит плътно с прозрачно фолио, за да не хваща кора.
4
Лимонов посет с малини и бадеми 4
Посетът се приготвя, като захарта се смесва с настърганата лимонова кора, лимоновия сок и виното. Бърка се, докато захарта се разтвори.
5
Лимонов посет с малини и бадеми 5
Белтъците, останали от лимоновия крем, се разбиват на сняг. Сметаната също се разбива, докато стане пухкава.
6
Лимонов посет с малини и бадеми 6
Белтъчният сняг, разбитата сметана и лимонено-винената смес се разбъркват.
7
Лимонов посет с малини и бадеми 7
Лимоновият крем се прехвърля в пош и се разпределя в стъклени чаши. Отгоре се слагат малини и накълцаните бадеми, а върху тях се разпределя посетът.
8
Лимонов посет с малини и бадеми 8
Гарнира се с малини, накълцани бадеми и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: