Лимонови крилца с риган

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2009
Лимонови крилца с риган
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
4-5 с. л. мед
2 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. риган
сокът от 1 лимон
500 г червено зеле
2 зелени ябълки
1 шепа стафиди
2-3 с. л. олио
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. горчица
1 с. л. оцет
1 с. л. мед
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лимонови крилца с риган
Пилешките крилца се нарязват и се мариноват 1 час в купа със смесени 4-5 с. л. мед, сок от 1 лимон, 2 с. л. тъмен соев сос и 1 ч. л. стрит риган, като се натъркват хубаво с маринатата.
2
Лимонови крилца с риган 2
Маринованите крилца се слагат на грил върху тава с вода и се запичат около 10 минути от всяка страна.
3
Лимонови крилца с риган 3
Червеното зеле се нарязва на фини ивици с помощта на ренде или нож.
4
Лимонови крилца с риган 4
Ябълките се настъргват и се смесват със зелето и стафидите.
5
Лимонови крилца с риган 5
Медът за дресинга се разбърква с 2-3 с. л. олио, 1 с. л. лимонов сок, 1 с. л. горчица, 1 с. л. оцет и 1/2 ч. л. сол и се излива при зелето с ябълките и стафидите.
6
Лимонови крилца с риган 6
Салатата се разбърква и се аранжира в порционна чиния.
7
Лимонови крилца с риган 7
Отстрани на салатата се подреждат запечените пилешки крилца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: