Ризото със спанак

Дата: 12.01.2009
Източник: Бон Апети
Ризото със спанак
 
Необходими продукти:
200-250 г ориз
пармезан за поръсване
бял пипер и сол на вкус
5-6 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
1 ч. ч. готварска сметана
2 кубчета зеленчуков бульон
1 глава лук
30-40 г краве масло
200 г замразен спанак
стрък мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото със спанакЛукът се нарязва наситно и се задушава на силен огън в загрят зехтин.
2
Ризото със спанак 2Сипва се виното и се изчаква да се изпари, като постоянно се бърка.
3
Ризото със спанак 3Добавя се оризът и се разбърква.
4
Ризото със спанак 4Кубчетата зеленчуков бульон се разтварят в 1 1/2 л вода.
5
Ризото със спанак 5Полученият бульон се налива в тигана на три пъти, за да може оризът да го поеме добре.
6
Ризото със спанак 6Слагат се замразеният спанак, нарязаното на кубчета краве масло и готварската сметана.
7
Ризото със спанак 7Подправя се със сол и бял пипер.
8
Ризото със спанак 8Ястието се сервира, след като сметаната поеме маслото, като се поръсва с пармезан и мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Чудесна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Много вкусно се получи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2014
Супер! Полезна и вкусна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта