Линцерови сладки

Класически коледни сладки, каквито ще срещнете в Австрия, Швейцария и Германия при това не само по Коледа
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г печени лешници без сол
220 г краве масло
380 г брашно
1 яйце размер L
120 г захар
1 ванилия
200 г кайсиев конфитюр
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Линцерови сладки
Лешниците се смилат в блендер, докато се превърнат във фин прах.
2
Линцерови сладки  2
В купа се смесват брашното, ванилията, канелата, солта, студеното масло, захарта, смлените ядки и яйцето. С ръце се прави маслено тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути да стегне добре.
3
Линцерови сладки  3
Разточва се на тънка кора, от която с ринг се изрязват кръгове.
4
Линцерови сладки  4
Половината кръгове се оставят за основи, другата половина се изрязват по средата с някаква друга формичка – звезди, елхи.
5
Линцерови сладки  5
Така оформените сладки се поставят в тави с незалепващо покритие и се оставят в хладилник да стегнат.
6
Линцерови сладки  6
След това се пекат в загрята на 180 градуса с вентилатор за около 10 минути. Охлаждат се.
7
Линцерови сладки  7
Когато станат готови, се слепват с кайсиевия конфитюр, поръсват се с пудра захар и са готови.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Много хубави стават и с бадеми. Аз ги слепих със сладко от ябълки - няма да останат до Коледа. :)
16.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2015
Чедесни!
15.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Заедно с какаовите сладки се получи чудесен коледен подарък :)
14.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2014
Едно яйце не е достатъчно; аз сложих 2;
13.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
голяма играчка е ,но като отлежат, стават много вкусни. Моето сладко беше от боровинки и желе от дюли - и двете домашни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: