Лозови сарми с телешко и естрагон

На пръв поглед са съвсем обикновени, но вкусът и ароматите ще ви изненадат
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2013
Лозови сарми с телешко и естрагон
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 ч. ч. бисерен ориз
1 глава лук
1/2 ч. ч. замразен грах
30–40 лозови листа
2 с. л. олио
сокът от 1 лимон
2 с. л. захар
1/3 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
1/3 връзка копър
1 щипка естрагон
1 щипка куркума
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с телешко и естрагон

Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото. Добавя се каймата и се пържи, като се притиска с лъжица, докато се получат трохи.

 


2
Лозови сарми с телешко и естрагон 2

Добавя се измитият оризът и се налива  1 ч. ч. вода.  След като течността се абсорбира, съдът се дърпа от котлона и се добавят естрагонът, куркумата, нарязаните наситно магданоз, копър и пресен лук, както и размразеният грах. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


3
Лозови сарми с телешко и естрагон 3

В лозовите листа се слага от плънката и се навиват сарми.

 


4
Лозови сарми с телешко и естрагон 4

Подреждат се в тенджера с лозови листа на дъното. Захарта и сокът от лимона се смесват с една чаша вода. Разбърква се, докато се разтвори захарта. Сармичките се заливат със сместа. Готвят се под капак за 40 минути.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2020
Изпитахме невероятно удоволствие - тези сарми са букет от невероятни аромати. Много вкусни!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Много вкусни и ароматни сърмички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: