Пиле паприкаш

Вкусна яхния с месо, домати и печени чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2019
Пиле паприкаш
 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
200 г домати на кубчета от консерва
150 г печени червени чушки от буркан, без оцет
1 глава лук
150 г заквасена сметана
1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
60 мл зехтин
100 г брашно за овалване
2 с. л. червен пипер
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле паприкаш

Филето се нарязва на ивички и се овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Пиле паприкаш  2

Овалва се в брашното, след това хубаво се изтупва, за да се отстрани излишното – може и през цедка.

 


3
Пиле паприкаш  3

Пържи се на два пъти до златисто в зехтина, след това се изважда от съда.

 


4
Пиле паприкаш  4

В същия съд се запържва лукът, нарязан наситно, както и червените чушки, нарязани на ивички.

 


5
Пиле паприкаш  5

Към тях се прибавя червеният пипер, запържва се леко, сипват се доматите и се разбърква. Налива се бульонът.

 


6
Пиле паприкаш  6

Пилешките късчета се връщат в съда, и ястието се оставя да къкри на тих огън за около 15 минути.

 


7
Пиле паприкаш  7

Заквасената сметана се разбита с телена бъркалка, за няма бучки. Към нея се налива малко от горещия сос, за да се разбие по-лесно. Изсипва се към ястието и се изчаква да кипне.

 


8
Пиле паприкаш  8

Накрая се овкусява със сол и черен пипер и се поръсва наситненият магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2023
Добра идея е - стопля, с доста сос. Направих го с бутчета!
11.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2020
Много вкусно! Аз не сложих брашно на пилешкото и така също се получи. Семейството твърди ,че и гъби ще му отиват много . Да ви е сладко !
10.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2019
Не е лошо, но малко в повече ми дойде червения пипер.
9.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2018
Страхотно е, моят вариянт включва пушен червен пипер, който много върви на чушките, лют пипер и накрая сервирам с ориз.
8.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2014
Лесно и много вкусно ястие! Комбинирах го с варен ориз, но с хубав хляб да топиш от соса е супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: