Лучен гратен със сирене „Гауда“

Перфектна идея за вкусна вечеря в студените зимни вечери
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
3 яйца
300 г сирене „Гауда“
50 г краве масло
250 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лучен гратен със сирене „Гауда“
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън, като се посолява. Готви се, докато започне да се карамелизира.
2
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 2
Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват и се смесват със сметаната. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийското орехче.
3
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 3
Сиренето се разпределя по дъното на тавата, а върху него се слага карамеленият лук. Заливат се с яйчената смес.
4
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 4
Гратенът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 5
Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2023
Невероятно вкусно!!!!
10.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2020
Много вкусно! И ние го използвахме като гарнитура за риба
9.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Харесахме гратена, но мисля че ще е по-подходящ за гарнитура към месо отколкото като основно ястие. Използвах пушена гауда, което добави много приятен аромат и вкус.
8.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Чудесно се получи!
7.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Бързо, лесно и много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: