Лучен гратен със сирене „Гауда“

Дата: 09.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
3 яйца
300 г сирене „Гауда“
50 г краве масло
250 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лучен гратен със сирене „Гауда“Лукът се реже на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън, като се посолява. Готви се, докато започне да се карамелизира.
2
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 2Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват и се смесват със сметаната. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийското орехче.
3
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 3Сиренето се разпределя по дъното на тавата, а върху него се слага карамеленият лук. Заливат се с яйчената смес.
4
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 4Гратенът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Лучен гратен със сирене „Гауда“ 5Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Чудесно се получи!
7.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Бързо, лесно и много вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2017
Стана много вкусен.Бърз,лесен и вкусен!
5.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Ето и снимката♡ :*) ★♣♧◆◇•
4.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Аз го приготвих с българско натрошено сирене и поръсих с ръсеница от три вида семена. Чудесно предястие за червено вино! Благодаря за рецептата, БонАпети♡ :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта