Картофена салата

Дата: 31.12.2016
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Помощник готвач
Картофена салата
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
5-6 глави лук
1 връзка магданоз
1 лимон
зехтин
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, сваряват се, отцеждат се и се оставят да се охладят. Нарязват се на кубчета с големина от около 6-7 мм.

2
Лукът се нарязва в отделен съд на кубчета с големина от около 5-6 мм. Посолява се и се претрива на ръка.

3
Магданозът се измива и листенцата се наситняват.

4
Лимонът се измива добре с гъба и се подсушава. Обелва се така, че да се отреже и бялата ципа. Филетира се внимателно и парчетата се начупват.

5
Всички продукти се смесват и се посоляват. Салатата се подправя със зехтин на вкус и се разбърква добре.


Съвети:
Добре е, измитият и подсушен лимон да се обели върху купата с картофите, а филенцата да се извадят и да се начупят на ръка, за да останат сочни.

По-удобно е, салатата да се разбърква с вилици.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Една от любимата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта