Лучен хляб

Плосък, печен на тиган с масло
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2013
Лучен хляб
 
Необходими продукти:
за тестото:
600 г брашно
1 ч. л. сол
350 мл хладка вода

за плънката:
3 глави бял лук
3 глави червен лук
80 г краве масло
сол на вкус
краве масло за пържене
олио за пържене
брашно за разточване


Начин на приготвяне:
1
Лучен хляб

От брашното, солта и водата се замесва меко и гладко тесто. Оставя се да почине за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


2
Лучен хляб  2

Лукът се нарязва на полумесеци, запържва се в маслото с малко сол, докато омекне.

 

 


3
Лучен хляб  3

Тестото се разделя на четири. Всяка част се разточва на тънка кора и отгоре се разпределя пърженият лук.

 


4
Лучен хляб  4

Навива се на руло, а след това на охлюв.

 


5
Лучен хляб  5

Отново се разточва.

 


6
Лучен хляб  6

В тиган с незалепващо покритие се поставят малко олио и масло, плоският хляб се пече от двете страни до готовност. Така се изпичат всичките питки.


 




Съвет: От тези продукти излизат 4 големи питки, предвидена е по 1 за двама души.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2014
Много лесно за правене и много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Получиха се много добре! Към лука добавих малко сирене и розмарин,а отделно направих само със сирене и кашкавал! Станаха супер!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
Много е сполучлива, аз направих двете с лук, а другите две със сирене и кашкавал. Много добре се получи!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Много го харесаха,прилича малко на пърленка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: