Лучено калцоне

Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2004
Лучено калцоне
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1-2 пакетчета суха мая
250 мл топла вода
150-200 мл бяло вино
3-4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
5-6 филета от хамсия
3-4 стръка праз
4 стерилизирани домата
50 г маслини
20-30 г стафиди
4 с. л. зехтин
2-3 щипки мащерка
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Лучено калцоне
Маята се оставя да шупне в малка купичка с част от водата, след което се налива останалата вода. Брашното се пресява в дълбока купа, налива се зехтинът, разбърква се и се посолява. Постепенно се наливат шупналата мая и бялото вино. Разбърква се и се меси 5-6 минути. (Тестото трябва да остане лепкаво.) Втасва 20-30 минути, покрито.
2
Лучено калцоне 2
Стръковете праз се нарязват надребно. Задушават се в загретия зехтин за около 10 минути, под капак. Добавят се нарязаните наситно домати, разбърква се, ароматизира се с мащерка и се посолява. Задушава се още 5 минути под капак, на тих огън.
3
Лучено калцоне 3
Хамсията и обезкостените маслини се нарязват надребно. Заедно със стафидите се изсипват при задушените зеленчуци. Тиганът се оттегля от котлона и плънката се оставя да се охлади.
4
Лучено калцоне 4
Втасалото тесто се разделя на две. Всяка част се меси за кратко, разточва се на кръг и се поставя в намаслена тава. Едната половина на кората се покрива с половината от плънката. Прегъва се на две и се запечатва с пръсти. По същия начин се процедира с другото тесто. Пече се около 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: