Лятна капоната

Вкусно безмесно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 патладжан
4 малки тиквички
3 червени чушки
4 с. л. зехтин
1 глава червен лук
1 малка глава резене
4 домата
3 с. л. каперси
100 г зелени маслини
50 мл червен винен оцет
2 с. л. захар
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лятна капоната
Патладжанът се обелва и се нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да престои 20 минути, за да се отцеди горчивият му сок.
2
Лятна капоната 2
След това се измива, подсушава се, залива се с 2 с. л. зехтин и се пече 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Лятна капоната 3
Чушките се разполовяват и се почистват от семките. Тиквичките се режат на кубчета, заливат се с 1 с. л. зехтин и заедно с чушките се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
4
Лятна капоната 4
Изпечените чушки се обелват и се нарязват на не много едри парчета.
5
Лятна капоната 5
Лукът и резенето се наситняват и се запържват в останалия зехтин, докато омекнат.
6
Лятна капоната 6
Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати, чушките, патладжанът, тиквичките, зелените маслини, каперсите, оцетът и захарта.

7
Лятна капоната 7
Ястието се кипва и се готви на слаб огън 20–30 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2016
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2015
Супер,с пармезанче отгоре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: