Печени патладжани със сос от чушки

Апетитни на вид, разкошни на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 патладжана
150 г краве сирене
зехтин за намазване
магданоз за поръсване

за соса от чушки:
4 червени чушки
50 г орехи
1 скилидка чесън
1–2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. сироп от нар
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Печени патладжани със сос от чушки
Патладжаните се разполовяват, намазват се със зехтин, посоляват се и се готвят на скара от двете страни, докато омекнат. Чушките се пекат на скара и когато са готови, се слагат в купа, покриват се с прозрачно фолио и се оставят да се охладят.
2
Печени патладжани със сос от чушки 2
След това се обелват, почистват се от семките и се накълцват.

3
Печени патладжани със сос от чушки 3
Чесънът се смачква на паста, смесва се със сиропа от нар, зехтина, сол на вкус, чушките, лимоновия сок, по-голямата част от накълцаните орехи и кимиона, и се разбърква.
4
Печени патладжани със сос от чушки 4
Върху всяка половинка патладжан се слага от соса.
5
Печени патладжани със сос от чушки 5
Поръсва се с натрошено сирене, орехи и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2018
Без кимиона стана добре. Чушките бяха 6 и предварително почистени от семките, а след това опечени.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2018
Изкусително!
2.
Мария Петрова

29.08.2017
Прекрасно, лесно и Мн вкусно. Добавих и сосче от кисело мляко и сусамов тахан. Стана чудно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
Поредната страхотна рецепта за любителите на постните ястия :-) Нямах само сироп от нар и замених орехите със слънчогледови семки. Станаха много вкусни и докато се сетя да ги снимам бяха свършили :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: