Любимата сьомга на княгиня Щербицкая

Дата: 14.06.2010
Източник: Бон Апети
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая
 
Необходими продукти:
250 г сьомга
1 с. л. сметана
1/2 глава лук
100 мл телешки бульон
сокът от 1 лимон
100 г краве масло
2 яйца (или само жълтъците)
сварени зеленчуци по избор за украса
сол и черен пипер на вкус
30 г краве масло
1 с. л. заквасена сметана
2 скилидки чесън
100 г бланширан спанак
50 г течен маргарин
по 1 щипка сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Любимата сьомга на княгиня ЩербицкаяСьомгата се запържва от двете страни в течния маргарин.
2
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая 2Прави се канапе от спанака, като той се смила и се смесва със счукания чесън, добавя се сметаната, маслото, солта и черния пипер.
3
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая 3Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се смесва с добре разбитите яйца (жълтъците), бульона, и лимоновия сок. Сместа се бърка на тих огън. Постепенно се прибава маслото, ври 5 минути, докато се сгъсти, и се прибавя сметаната.
4
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая 4Канапето от спанак се слага в порционната чиния, върху него се поставя сьомгата и сосът се слага по края на чинията. Преди сервиране ястието се украсява със сварените зеленчуци.


Рецептата е приготвена от Татяна Божилова, главен готвач в руския ресторант "Гара за двама".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Пълнен заек
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта