Люта супа с кисело зеле

Една емблематична супа за зимата, като в различните краища на България я приготвят по различни начини. Може да се поднесе в месен или безмесен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2013
Люта супа с кисело зеле
 
Необходими продукти:
400 г свински бут
100 г бекон
200 г кисело зеле
1 глава лук
100 г глава целина
300 мл зелев сок
2 сухи люти чушки
1 дафинов лист
1/2 ч. л. суха чубрица
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Люта супа с кисело зеле

Месото се нарязва на кубчета и се слага да ври в 2,5 л вода, заедно с дафиновия лист, лютите чушки и зелевия сок.

 


2
Люта супа с кисело зеле 2

Прибавят се нарязаните наситно бекон, кисело зеле, целина и лук. Супата се вари 1 час.

 


3
Люта супа с кисело зеле 3

Накрая се подправя с чубрицата, сол и черен пипер, вари се още 5 минути и се сваля от огъня. Поднася се топла.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
страхотна супа - не сложих бекон и пак стана много хубава.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: