Мъфини с тиква и крем сирене

С хрупкави орехи и аромат на канела и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г брашно
400 г захар
250 г крем сирене
50 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
50 мл олио
3 яйца
3 с. л. краве масло
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. канела

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мъфини с тиква и крем сирене
Тиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се сварява. Оставя се да се охлади.
2
Мъфини с тиква и крем сирене 2
Крем сиренето се разбърква добре с 40 г захар и 1 яйце.
3
Мъфини с тиква и крем сирене 3
Орехите се накълцват и се смесват с 60 г захар, 2 с. л. брашно, 1/2 ч. л. канела и маслото. Разбърква се.
4
Мъфини с тиква и крем сирене 4
Останалото брашното се смесва с бакпулвера, останалата захар, ваниловата захар и останалата канела.
5
Мъфини с тиква и крем сирене 5
Двете яйца се разбиват с олиото и пюрираната тиква.
6
Мъфини с тиква и крем сирене 6
Течната смес се разбърква внимателно със сухата.
7
Мъфини с тиква и крем сирене 7
В дупките на форма за мъфини се слагат хартиени формички за печене и се изсипва сместа, така че да се напълнят до средата.
8
Мъфини с тиква и крем сирене 8
Отгоре се разпределя крем сиренето и се покрива с останалото тесто.
9
Мъфини с тиква и крем сирене 9
Поръсва се с орехите.
10
Мъфини с тиква и крем сирене 10
Мъфините се пекат 20–25 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2020
Количеството на беашното наистина е доста повече. Иначе на вкус са много приятни. Направих ги за рождения ден на детето си.
9.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2019
От половин доза и намалено брашно се получиха 10 вкусни мъфина!
8.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2018
Брашното заложено в рецептата е пракалено много (по наше мнение) - използвахме 100гр по-малко и дори добавихме малко прясно изцеден сок от портокал. Резултатът - по-сухи мъфини от тези, които очаквахме :(
7.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2018
Вкусни са, но брашното ми беше в повече.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
За първи път ги пробвах на Хелоуин. Децата ги ометоха още преди празненството 
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: