Мъфини с тиква и крем сирене

Дата: 24.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г брашно
400 г захар
250 г крем сирене
50 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
50 мл олио
3 яйца
3 с. л. краве масло
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. канела
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мъфини с тиква и крем сиренеТиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се сварява. Оставя се да се охлади.
2
Мъфини с тиква и крем сирене 2Крем сиренето се разбърква добре с 40 г захар и 1 яйце.
3
Мъфини с тиква и крем сирене 3Орехите се накълцват и се смесват с 60 г захар, 2 с. л. брашно, 1/2 ч. л. канела и маслото. Разбърква се.
4
Мъфини с тиква и крем сирене 4Останалото брашното се смесва с бакпулвера, останалата захар, ваниловата захар и останалата канела.
5
Мъфини с тиква и крем сирене 5Двете яйца се разбиват с олиото и пюрираната тиква.
6
Мъфини с тиква и крем сирене 6Течната смес се разбърква внимателно със сухата.
7
Мъфини с тиква и крем сирене 7В дупките на форма за мъфини се слагат хартиени формички за печене и се изсипва сместа, така че да се напълнят до средата.
8
Мъфини с тиква и крем сирене 8Отгоре се разпределя крем сиренето и се покрива с останалото тесто.
9
Мъфини с тиква и крем сирене 9Поръсва се с орехите.
10
Мъфини с тиква и крем сирене 10Мъфините се пекат 20–25 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
За първи път ги пробвах на Хелоуин. Децата ги ометоха още преди празненството 
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Здравейте,рецептата е супер.Станаха много хубави,почерпих в работата за рожден ден и всички които ги пробвха много ги харесаха.Стават ми фаворит за десерт.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Наталия, посочените количества на продуктите са коректни. Нашите мъфини се получиха много добре. Има опасност да станат жилави, ако се бърка прекалено много.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
Аз добавих малко нутела към пълнежа с крема сиренето, замених част от захарта с мед и намалих малко брашното.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
Здравейте, искам да попитам, брашното наистина ли е толкова много? Няма ли да станат много \"жилави\" мъфините с толкова много брашно? Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта